Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

La Grande Tortue: kindercamping in de Loire

De familiecamping waar genieten op de eerste plaats komt

“Deze zomer ga je werken in de Loire, op camping la Grande Tortue.” Dat berichtje kreeg ik in het voorjaar van 2011. Op die camping heb ik twee maanden animatiewerk gedaan, samen met twee andere Nederlandse animateurs. Tot op de dag van vandaag is hier Nederlandse animatie vanuit Team4Animation.

Maar dat gasten het naar hun zin hadden, kwam niet alleen door de animatie. Doordat de camping kleinschalig is en alle activiteiten midden in de camping gebeuren, is la Grande Tortue overzichtelijk. Kinderen kunnen makkelijk zelf naar de speeltuin of de Lennyclub gaan. Lekker zwemmen? De camping heeft een (twee jaar geleden vernieuwd) zwembad met glijbaan en waterspeeltuin.

Kastelen

Een ander pluspunt van de camping is de ligging. Vanaf Nederland kun je gemakkelijk rijden naar Candé-sur-Beuvron en in de omgeving is genoeg te doen. Bezoek de dierentuin, ga naar het stadje Tours, kano over de Loire of bezichtig een van de 44 kastelen. Sommige daarvan zijn zeker de moeite waard, ikzelf heb er met mijn collega’s drie bezocht.

Beauregard – Prachtige grote zalen met schilderijen en zeventig hectare kasteeltuin. Die staat in de zomer vol vermaak voor kinderen.

Chenonceau – Een plaatje om te zien! Ik raad vooral aan om door het bos om het château heen te lopen, dan zie je goed hoe het kasteel op het water ligt. Waarom foto’s maken als hun website de mooiste plaatjes al heeft?

Chambord – Misschien wel het grootste kasteel van de Loire. Ontzettend gaaf om doorheen te lopen, net als door de tuinen. Het is hier vaak wel erg druk. Ieder jaar hebben ze ook een activiteit bedacht. In 2011 was dat een lasershow, in 2016 hebben ze een show met “ridders” gepland. Houd daarvoor de website in de gaten.

chateau chambord

Lennyclub

Zes dagen per week is er animatie op de camping, vrijblijvend en laagdrempelig. Het animatieteam is aanwezig, maar verplicht je tot niets. Zij organiseren elke ochtend een Lennyclub, waar kinderen kunnen knutselen en spelletjes spelen. De mascotte Lenny de Vos loopt ook overdag op de camping rond, en is in deze buurt in geen enkele andere camping te vinden.

Naast de Lennyclub zijn er ’s middags sporttoernooien. Raak al je energie kwijt in een voetbaltoernooi, en kom daarna even dansen of kijken bij de Lennydisco. Ook ’s avonds heeft la Grande Tortue avondvullende programma’s, georganiseerd op het campingterras.

Vijf sterren

De camping, het restaurant en het sanitair zijn prima verzorgd. Het is een echte familiecamping waar hard wordt gewerkt om iedere zomer weer een topzomer te maken. La Grande Tortue is haar vijf sterren zeker waard: de service van een grote en rijke camping, maar het familiale karakter van een kleinschalige.

Zijn er dan echt geen nadelen? Misschien dat de supermarkt niet op loopafstand is. Verder kan ik persoonlijk niets bedenken. De camping heeft alles voor een onbezorgde vakantie, en daar is vakantie toch voor?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
9

Pomport Beach

Nele de Schouwer, 9 augustus 2016

De tijd van hun leven!

Onze kids (7 en 8 jaar oud) hadden de tijd van hun leven op deze camping. We kijken er nu met veel plezier op terug. Dankjewel!

Bezocht Pomport Beach in juli 2016 met oudere kinderen.

Bestemming bekijken

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

Kids-Campings.com