Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met het gezin naar Duitsland

Met de kinderen op reis is soms een hele opgave, zeker als ze nog jong zijn. Met een goede voorbereiding kom je vaak gelukkig een heel eind. Ook kan het fijn zijn om een niet al te grote reisafstand af te hoeven leggen. Wat dacht je van een vakantie naar Duitsland met de kids? Ik vertel je over de leukste bestemmingen.

Park Eifel

Het Eifelgebied in Duitsland is vanaf Utrecht met zo’n 3 uur rijden te bereiken. Er even lekker tussenuit dus, maar niet een al te lange reis. Op Park Eifel zal het hele gezin zich vermaken met het subtropisch zwembad, de binnen- en buitenspeeltuinen, het uitgebreide animatieprogramma en de bijzondere excursies waar je aan kunt deelnemen.

park eifel

Leuk is om onderweg even te stoppen in Keulen. Deze bekende Duitse stad ligt niet ver over de grens en is een goede plek om te shoppen. Ook kun je in het oude gedeelte van de stad de Dom van Keulen bewonderen, een van de weinige gebouwen die tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog overeind is gebleven. Andere historische gebouwen in het oude stadsgedeelte zijn later weer heropgebouwd.

Denk er bij het bezoeken van Duitse steden wel aan dat je een milieusticker Duitsland nodig hebt om de stad in te mogen met je auto. Afhankelijk van hoe vervuilend je auto is, heb je een groene, gele of rode sticker nodig.

keulen

Mont Royal

Iets verder dan het Eifelgebied ligt Rijnland-Palts, zo’n 4 uur rijden vanaf Utrecht. Dit gebied wordt gekenmerkt door de vele wijngaarden en rivieren. Overnacht je bij Mont Royal, dan kun je optimaal genieten van dit mooie landschap. De accommodaties van het vakantiepark liggen midden in de natuur. Bovendien vind je op het park een dierenweide, waar je met de kinderen de geitjes kunt bezoeken. Ook leuk voor de kinderen is het zwembad en het uitgebreide animatieprogramma.

mont royal

Lauterdörfle

Nog wat verder weg van huis? Misschien is Vakantiepark Lauterdörfle in het Zwarte Woud dan wat voor jou. Het is nog steeds goed te doen om hier in één dag naartoe te reizen, want je bent zo’n 6 uur onderweg vanaf Utrecht. Het autovrije park is veilig voor kinderen. Er is een buiten- en een binnenspeeltuin en je kunt met het hele gezin minigolfen. De ouders kunnen heerlijk relaxen, want er is een sauna op het park aanwezig. Overnachten doe je in een sfeervolle houten chalet.

lauterdorfle

Onderweg naar het Zwarte Woud kom je langs Stuttgart, waar je veel leuke uitjes met de kinderen kunt ondernemen. Zo kun je in de prachtige tuinen van het Höhen Park Killesberg een treintje nemen om al het natuurschoon te bewonderen en zijn er in dit park veel speeltuintjes voor de kinderen. Ook leuk is om samen het Porsche museum te bezoeken of de dierentuin Wilhelma!

porsche

Welk gebied in Duitsland ga jij met de kinderen bezoeken?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com