Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Herfstvakantietip: bewandel de leukste Kabouterpaden in Nederland

Waar denk je aan bij de herfst? Aan regen, kou en donkere dagen? Think twice, want de herfst is veel meer dan dat! Bossen liggen vol met felgekleurde blaadjes en de ene na de andere paddestoel popt op. De natuur weet zijn mooiste kant te tonen dit seizoen. Laat het hele gezin de wandelschoenen maar aantrekken, want het is haast zonde om deze pracht en praal niet met de benenwagen te ontdekken. Wel in stijl natuurlijk, dus ga voor fun en probeer een van de kabouterpaden uit. Houten kabouters met een puntmuts wijzen je stilzwijgend de weg en vergezeld door leuke opdrachten wandelen kleintjes zonder gesputter door het bos. Wandel je ook mee over de leukste Kabouterpaden in Nederland?

De leukste Kabouterpaden in Nederland
Foto van suju-foto via Pixabay

1. Duinkabouterpad Hollands Duin (Zuid-Holland)

Het Duinkabouterpad Hollands Duin in Noordwijk is voor iedere leeftijd een feest en laat de hele familie geloven dat echte kabouters zich schuilhouden in het bos. Over de hele route verraden kleine sporen de aanwezigheid van de kleine figuren met puntmutsen. Zie je dat? Voetafdrukken! En daar, een rood met witte paddenstoel waaronder kabouters altijd dutten! In circa een uur tijd ontdek je het leefgebied van deze dwergjes te voet. Onder het genot van een knapzak met wat lekkers en puntmuts wandelen jullie met groot plezier door de natuur. En dat voor maar €6,50.

2. Kabouterpad Mastbos (Brabant)

Haast je naar de Baronie van Breda, want in dit natuurgebied vind je Kabouterpad Mastbos. Geheel kosteloos struinen jullie hier door de bossen waar soms wel eens een kabouter wordt gespot. Laat je fantasie de vrije loop en neem een kijkje onder elke paddenstoel die maar een beetje afwijkend lijkt te zijn. Onder de bladeren kunnen ze natuurlijk ook zitten! Na de route van 1,5 uur gewandeld te hebben is het tijd om lekker op te warmen bij restaurant De Boschwachter, waar je met een arrangement voor slechts €8 per persoon geniet van iets lekkers na het wandelen.

De leukste Kabouterpaden in Nederland
Foto van 557453 via Pixabay

3. Kabouterroute Purmerbos (Noord-Holland)

Om de echte kabouters te spotten, bewandelen jullie met zijn allen Kabouterpad Purmerbos. Het schijnt dat kabouterfamilies zich hier al jarenlang ophouden. Als wandelaars is het jullie taak om die voor eens en altijd te ontdekken! Voor slechts €4,50 heb je toegang tot het bos, inclusief puntmuts, kabouterpin en route- en opdrachtenkaart. Vergis je niet in de andere wandelaars, want met een puntmuts op is het moeilijk om kleintjes en echte kabouters van elkaar te onderscheiden.

4. Kabouterpad Nunspeet (Gelderland)

Wandelen over de Veluwe is absoluut geen straf, en al helemaal niet dankzij het Kabouterpad in Nunspeet. Ook geschikt voor de allerkleinsten, want in drie kwartier kun je alle kabouters gespot hebben. Jullie trouwe viervoeter mag ook mee helpen zoeken mits die aangelijnd is. Extra handjes om de kabouters te vinden zijn altijd welkom! Door het bos wandelen is altijd onder het genot van een pakje drinken en koekjes als je je wandeling bij Bezoekerscentrum Nunspeet reserveert. Is het startpunt niet open? Dan kunnen jullie de route ook als paaltjesroute bewandelen.

De leukste Kabouterpaden in Nederland
Foto van Craig McLachlan via Unsplash

5. Kabouterpad Leersumse Veld (Utrecht)

Ben je in de buurt van Leersum? Dan is het Kabouterpad Leersumse Veld een echte aanrader. De Utrechtse Heuvelrug is namelijk een prachtig gebied voor een wandeling. De rust die heerst is perfect om even je hoofd leeg te maken, terwijl je een frisse neus haalt. En laat die sereniteit nu ook de reden zijn dat kabouters zich hier graag laten zien volgens de boswachters. Reden genoeg om op onderzoek uit te gaan! Reserveren is niet nodig en bij De Veldschuur haal je in het weekend een boekje, puntmuts en knapzak op. Na afloop krijg je als dank voor je inzet een kleinigheidje.

Dit waren de leukste Kabouterpaden in Nederland. Welke wil jij proberen?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Fontanelle

Familie Boersma-Penders, 22 maart 2017

Gezellige camping!

Gezellige camping, overzichtelijk voor kleine kinderen, fijne winkel en vooral het strandje direct aan de camping is helemaal geweldig! Uitzicht op sirmione is super. Tips in de omgeving zijn Verona, markt Desencano, bezoek Salo, sirmione.

Bezocht Fontanelle met partner.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com