Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Drie mooiste kastelen in de Dordogne

Oude muren, georganiseerde activiteiten en uitgestrekte tuinen

Het “land van duizend kastelen”, zo wordt de Dordogne ook genoemd. Dat is niet voor niks! In dit groene deel van Frankrijk kun je prachtige bouwwerken uit de renaissance en de middeleeuwen bewonderen. In sommige kastelen in de Dordogne kun je meer dan alleen de oude muren bewonderen: zij organiseren ook speciale activiteiten.

Château de Bourdeilles

Dit kasteel was eigendom van een van de vier baronnen in de Périgord. Dit waren in de middeleeuwen de machtigste mensen in het gebied. Het kasteel heeft een enorme vechtburcht en een toren van meer dan 35 meter hoog. In de renaissance werd aan deze burcht een tweede kasteel gebouwd, met prachtig versierde kamers en fantastische schilderijen. Ook de meubels zijn bijzonder: hoe komt het bed van Karel de Vijfde hier?

Iedere vrijdag om 21.00 uur gaat het kasteel nog even open, en kun je dus in de coole avondlucht genieten van de tuinen en het groen.

Château de Jumilhac

Dit kasteel ligt midden in het natuurpark van Périgord-Limousin. Het gelijknamige dorpje Jumilhac is al sinds de middeleeuwen belangrijker dan de grootte doet vermoeden, vooral doordat in de rivier veel goud is gevonden. In de bossen rondom het kasteel kun je prachtig wandelen en picknicken, en in de omgeving kun je ook zwemmen, paardrijden, vissen en mountainbiken.

Op dinsdagavonden zijn er avontuurlijke shows, extra spannend door de avondschemer. Op het kasteel wordt dan muziek gespeeld door ridders en prinsessen, van 21.30 tot 23.30 uur.

historique-chateau1

Château de Biron

Ook dit kasteel is ook van een middeleeuwse baron uit de Périgord geweest. Omdat dit gebouw al zo oud is, zijn ook hier verschillende bouwstijlen te zien. Naast de middeleeuwse eenvoud, zie je ook gotische bouwstijlen en bogen uit de renaissance.

Op het kasteel kunnen de kinderen schilden en andere versieringen maken, een soort culturele miniclub. Verder is er iedere donderdag om 18.00 uur avondmarkten. Hier kun je lokale producten proeven en kopen.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com