Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Nedersaksen

Aan de Waddenzee onderneem je gezellige gezinsuitjes!

Grenzend aan het noordoostelijke deel van Nederland, ligt de Duitse regio Nedersaksen. Dit Duitse laagland is ideaal als vakantiebestemming voor Nederlandse gezinnen met kinderen. Dichtbij huis, gastvrij en de mogelijkheid tot het ondernemen van uitjes met het hele gezin. De regio is in 2-15 door Nederlandse gezinnen getest als vakantiebestemming. En daar kwam Nedersaksen als absolute aanrader uit! Je maakt je vakantie pas helemaal compleet als je verblijft met de kinderen op een speciale kindvriendelijk camping. Hierdoor kun je naast de omgeving verkennen, ook op de camping genieten van activiteiten voor het hele gezin. Maar wat heeft dit gebied allemaal te bieden? Dat lees je hieronder!

Eropuit!

Dierentuinen, pret- en attractieparken en interactieve musea. Voor kinderen is Nedersaksen een droombestemming. Neem de kids bijvoorbeeld mee naar Graafschap Bentheim. Bij het kasteel van deze middeleeuwse stad, organiseert de gemeente ouderwetse toernooien met ridders en paarden. De kinderen wanen zich even in de tijd van ridders en prinsessen!

Daarnaast vind je in de omgeving ook meerdere attractieparken. Van themaparken, zoals een dinosauruspark tot attractieparken, zoals een safaripark. Je vind het hier allemaal! Maak met het gezin een uitje naar Sealife of kom alles te weten over klimaat in het Klimahaus Bremerhaven. Altijd al een keer zelf willen vliegen? Bij de luchthaven van Hannover kun je naar het luchtvaartmuseam. Hier is het mogelijk voor jong en oud om in een vluchtstimulator zelf te vliegen! Klinkt dit niet allemaal als de perfecte vakantietripjes met het hele gezin?

Bijzondere regio

Nedersaksen staat met maar liefst vijf locaties op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een van deze bijzondere locaties is de Duitse Waddenzee. Hier kun je met de kinderen avontuurlijke wadlooptochten maken. Zoek onderweg naar krabbetjes of mooie schelpjes en geniet ondertussen van het uitzicht over het eindeloze Waddengebied. Is het vloed? Duik dan met elkaar het water in om lekker te zwemmen!

Houden jullie het liever droog? Dan is het ook mogelijk om een fietsroute uit te stippelen door de omgeving. Nedersaksen heeft zelfs een fietsrouteplanner website, zodat je naar eigen wensen je tocht kunt invullen. Hierdoor kun je ook rekening houden met de kleintjes, door bijvoorbeeld langs leuke bezienswaardigheden te fietsen. Zodat jullie met elkaar kunnen pauze kunnen houden bij een leuke stad, een leuk park of een rivier voor een beetje verkoeling.

Ben je benieuwd naar alle dingen die deze regio te bieden heeft? Plan met het gezin een vakantie bij een van de kindvriendelijke campings in de omgeving voor het ultieme vakantiegevoel!

Populaire bestemmingen in Nedersaksen

Salztal Paradies

Nedersaksen, Duitsland

  • Natuurbelevingspad
  • Indoorspeelparadijs
  • Zwemparadijs

Verwonder je over het natuurschoon in het nationale park of neem een plons in het zwembad! Minder weer? Ga naar het indoorspeelparadijs!

Dwergter Sand

Nedersaksen, Duitsland

  • Mascotte Bollo
  • Airtrampoline
  • Minigolfbaan

Recreatiegebied voor jong en oud, vlakbij een stuwmeer en een heus klim- en klauterbos. Vakantiepark Dwergter Sand in Nedersaksen.

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com