Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Leuke dingen om met de kinderen te doen in Zuid Frankrijk

Een sportief avontuur en volop mogelijkheden voor leuke dagjes uit, Zuid Frankrijk is de perfecte kindvriendelijke bestemming! Je hebt gegarandeerd een fijne vakantie waarbij je geniet van het Franse eten, de zon, zee en het strand. Maar er is nog veel meer te doen, ga samen op pad en ervaar een vakantie om nooit te vergeten. Lees in dit blog over de leuke dingen om met de kinderen te doen in Zuid Frankrijk.

Attractieparken

Zin om tijdens je vakantie een dag plezier te maken in achtbanen of naar een dolfijnenshow te gaan? De kinderen zullen het geweldig vinden! Er zijn genoeg leuke attractieparken om te bezoeken in Zuid Frankrijk. Zo kan je bijvoorbeeld naar Marineland in Antibes, dit is een dierentuin in Zuid Frankrijk waar je veel fascinerende dieren tegen zult komen. In Marineland vind je ook Aquasplash, een mega-waterpark waar het hele gezin plezier zal hebben. Het waterpark heeft meer dan 17 attracties, 15 glijbanen en andere leuke activiteiten. Verder is het Oceanografisch museum in Monaco een bijzondere locatie gewijd aan de mediterrane- en tropische zeewereld. En misschien heb je wel eens gehoord van Luna Park, deze enorme kermissen vind je door heel Frankrijk. Ook Aqualand vind je op diverse plekken in Zuid Frankrijk. Aqualand is een enorm waterpark met kindvriendelijke (water)glijbanen, een golfslagbad en wildwaterbanen.

Actief in de natuur

In Zuid-Frankrijk kun je schitterende natuur en verrassende landschappen ontdekken. Naast de bekende Franse nationale parken in bergachtige gebieden en beroemde rivieren zijn er veel prachtige natuurreservaten, regionale natuurparken en bijzondere natuurfenomenen in Zuid-Frankrijk te bewonderen. De donkeroranje rotsen, groene valleien en het azuurblauwe water van de Côte d’Azur omschrijven het prachtige L’Estérel, een natuurgebied van bijna 1.000 hectare groot. In het oosten liggen de steden Mandelieu en Cannes en ten westen liggen Saint-Raphaël en Fréjus. Maak mooie wandelingen met de kinderen, je hoeft niet ver de bergen in te gaan. Neem altijd voldoende water mee en zorg dat je de wegwijsborden onderweg goed in de gaten houdt zodat je niet verdwaald. Het is ontzettend leuk om de kinderen kennis te laten maken met de dieren in de natuur. Wilde zwijnen, vosjes en allerlei soorten insecten zul je hier zeker tegenkomen!

Leuke steden om te bezoeken

In Zuid Frankrijk zijn er veel leuke steden om te bezoeken. Bekende steden zoals Nice, Cannes, Monaco, Saint Raphael, Saint Tropez en Antibes raden we zeker aan. Nice is een hele leuke stad waar van alles te doen is. Ontbijt ’s ochtends op het grootste en mooiste plein van Nice, Place Masséna. Dit plein vormt het begin van het winkelgebied van Nice. Bij Promenade du Paillon staan fonteinen die altijd waar kinderen altijd pret hebben met het water. Om bij te komen van alle andere bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft kun je naar het strand. Naast de bekende steden moet je ook zeker de wat kleinere pittoreske steden en dorpjes niet vergeten. Breng een bezoek aan de botanische tuin in Èze, het middeleeuws dorpje Saint-Paul-de-Vence of het kunstenaarsdorp Biot.

Verblijf in een unieke accommodatie

De westkust Les Landes en de Vendée zijn vaak favoriete bestemmingen. Hier schijnt de zon (bijna) iedere dag en heb je hoge golven aan zee. Naast de zee en het strand valt er langs deze kant van Frankrijk nog veel meer te beleven. Zo zijn er, zoals hierboven geschreven, veel attractieparken, dierentuinen en leuke steden om te bezoeken. Voor een vakantie aan een wat rustigere zee is de Middellandse Zee een goede keus, met een verblijf aan de Cote D’Azur of in Languedoc-Rousillon. Op onze website vind je ontzettend veel kindvriendelijke campings waar van alles te doen is.

Weet jij al met welke activiteit in Zuid Frankrijk je de kinderen blij gaat maken?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Ser Sirant

David, 21 augustus 2015

Veel humor op Ser Sirant

Het animatieteam bedacht leuke activiteiten en ze hadden goede ideeën en hadden veel humor.

Bezocht Ser Sirant in juli 2015 met oudere kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com