Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Mijn 4 favoriete luisterboeken voor onderweg: Leuk voor een reis met kinderen!

Als kind ging ik samen met mijn ouders en twee kleinere zusjes elk jaar met de auto op vakantie. Volle bak dus! Vanuit ons huis in Eindhoven reden we dan naar bijvoorbeeld Italië of Oostenrijk. Ik kan je vertellen, met drie kinderen op de achterbank was het soms lastig om elkaar niet voortdurend te irriteren. Iets wat bekend voorkomt voor veel Nederlandse ouders. Net zoals jullie, deden onze ouders er alles aan om ervoor te zorgen dat de reis soepel verliep. Ik zie ik zie wat jij niet ziet, het ‘koe – eend – dolfijn’ woordenspel, een zelf samengestelde playlists. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Iets wat ons erg bleek te helpen tegen de verveling waren luisterboeken. Ik heb daarom vier van mijn favoriete luisterboeken voor onderweg op een rij gezet.

Luisterboeken voor Vakantie met Kinderen via Kids-Campings.com

Foto van Alireza Attari via Unsplash

Dozijntje Nijntje

Voor de allerkleinsten raad ik de Nijntje boekjes aan. Ik heb vroeger heel wat van deze boekjes versleten! Slijtage is echter verleden tijd met dit downloadbare luisterboek. Het is een verzameling van 12 leuke Nijntje boeken die een kindje van 1 tot 3 jaar wel even bezig kan houden. Dick Bruna heeft dat effect op kinderen. Kindjes van deze leeftijd kunnen zich meestal niet zo lang concentreren. Daarom kun je de boekjes één voor één lezen! In totaal heb je met Dozijntje Nijntje een half uurtje luisterplezier. Dozijntje Nijntje koop je hier op Bol.com.

Auteur: Dick Bruna / Speelduur: 33 min / Vorm: Download / Leeftijd: 1 – 3 jaar

Het Grote Gruffalo Luisterboek

Voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar zou ik kiezen voor Het Grote Gruffalo Luisterboek. Vooral mijn zusje heeft dit boek vroeger helemaal plat gedraaid! In twee boekjes wordt het verhaal verteld van Muis en zijn denkbeeldige monster: De Gruffalo. Deze blijkt echter niet zo denkbeeldig te zijn als Muis dacht! Ook het kind van de Gruffalo maakt zijn entree in het tweede boekje. Een tof verhaal met een griezelig randje. Hier is je zoon of dochter wel een half uur zoet mee. Het Grote Gruffalo Luisterboek koop je hier. 

Auteurs: Julia Donaldson en Axel Scheffler / Speelduur: 32 min / Vorm: Download / Leeftijd: 4 – 6 jaar

Pluk van de Petteflet

Het is een klassieker. Pluk van de Petteflet werd in 1971 voor het eerst uitgegeven, maar is op de dag van vandaag nog steeds leuk voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar. Pluk rijdt rond op zijn kraanwagentje en samen met kakkerlak Zaza en duif Dollie maakt hij van alles mee. Annie M.G. Schmidt is en blijft een van mijn favoriete schrijfsters ooit. Dit luisterboek is een stuk langer dan de voorgaande luisterboeken. Perfect dus voor een lange autoreis! Het luisterboek van Pluk van de Petteflet koop je hier.

Auteur: Annie M.G. Schmidt / Speelduur: 5 uur en 20 min / Vorm: Download / Leeftijd: 5 – 8 jaar

De GVR (Grote Vriendelijke Reus)

Ondertussen is er zelfs een film van gemaakt om de fantasieën van Roald Dahl beter in beeld te brengen. De Grote Vriendelijke Reus neemt Weeskindje Sophie mee naar zijn wereld, omdat zij hem per ongeluk had gezien terwijl ze eigenlijk hoorde te slapen! Bij hem thuis aangekomen leert ze over de gekke woorden en eetgewoontes van deze vegetarische reus. Samen stellen zij een plan op om ervoor te zorgen dat de kinderen nooit meer bang hoeven te zijn voor reuzen. Ook met dit luisterboek is je kind bijna 5 uur bezig. De GVR koop je hier op Luisterrijk.nl.

Auteur: Roald Dahl / Speelduur: 4 uur en 48 min / Vorm: Download / Leeftijd: 9 – 12 jaar

Houden jouw kinderen ook zo van luisterboeken voor onderweg, maar kennen ze deze al? Hier vind je er nog veel meer!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com