Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op kastelentocht in de Loirestreek vanaf La Grande Tortue

Laat de kinderen in de huid kruipen van een prins of prinses terwijl je zelf oog in oog staat met historische bouwwerken. De Loirestreek in het noorden van Frankrijk staat bekend om de talloze kastelen. Sommige exemplaren zijn sprookjesachtig wit gekleurd en omheind met imposante kasteeltuinen, andere beschikken over hoge torens waar vanuit je een panoramisch uitzicht hebt. Tip: kies voor een vakantie op La Grande Tortue en ga vanuit daar op kastelentocht door de Loirestreek. Deze camping vormt namelijk het middelpunt van de belangrijkste en meest imposante kastelen van de regio.

Op kastelentocht door de Loirestreek vanaf La Grande Tortue - Château Cham

Foto: Dorian Mongel via Unsplash

Must see kastelen in de Loirestreek

Kastelen die je niet mag overslaan tijdens je vakantie zijn Chenonceau, Chambord, Cheverny en Blois. Al deze kastelen liggen op maximaal 30 kilometer afstand van La Grande Tortue. Ik raad je aan om deze vier kastelen in ieder geval te bezoeken tijdens je kastelentocht in de Loirestreek. Château de Chenonceau is toch wel mijn absolute favoriet. Niet voor niets is dit dan ook het op één na best bezochte kasteel van heel Frankrijk. Dit witte kasteel steekt prachtig af tegen de rivier waar het langs gebouwd is. Je kunt verschillende vertrekken bezoeken en wandelen door de imposante stadstuinen. Samen met de kinderboerderij is dit kasteel een extra groot feestje voor kinderen.

Op kastelentocht in de Loirestreek vanaf La Grande Tortue - Château Chenonceau

Foto: Dorian Mongel via Unsplash

Bijkomen op La Grande Tortue

Ben je na een middag of dag klaar met (deel 1) van je kastelentocht door de Loirestreek? Keer dan terug naar La Grande Tortue waar je een duik neemt in verwarmde en overdekte zwembad. Roetsj van de glijbaan of vind uit wie de beste handstand kan maken. De allerkleinsten vermaken zich opperbest in het luchtkasteel. En dan is er in het hoogseizoen ook nog Nederlandse animatie aanwezig. ’s Avonds zoeken jullie met elkaar een plekje uit op het terras en bestel je jouw favoriete pizza van de kaart. Die worden hier vers bereid, als dat geen smullen wordt.

Grande Tortue - Op kastelentocht in de Loirestreek

Foto van La Grande Tortue

La Grande Tortue - Animatie

Foto van La Grande Tortue

En ben je er klaar voor om op kastelentocht in de Loirestreek te gaan? Boek dan je verblijf op La Grande Tortue en ontdek binnenkort de sprookjesachtige gebouwen met de kids. 

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

La Chataigneraie

Familie van Baasbank, 30 augustus 2015

Animatie voor jong én oud

Wat een vriendelijke en toegankelijke animatie! Ondanks dat ze maar alleen was, en op een kleine camping stond was er voor iedereen altijd genoeg vertier. Animatie voor jong en oud (onze jongste is 3 jaar en kon aan veel dingen gewoon meedoen) en veelzijdig. Ze zorgde er bovendien voor dat er ook steeds animo was: ze liep de campingplekken langs om te vragen wie er mee deden, zo nam ze iedereen mee in haar enthousiasme! We hebben een geweldige vakantie gehad, mede dankzij deze geweldige animatie!

Bezocht La Chataigneraie in juli 2015 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com