Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Aan een meer

Zwemmen, kanovaren, vissen en nog veel meer watersport!

Liefhebbers van watersport kiezen er voor om kindvriendelijk te kamperen op een van de vele campings in Europa die liggen aan een meer. Een kampeervakantie aan een meer is een van de populairste vakanties bij Nederlanders. Jaarlijks trekken er bijvoorbeeld velen naar het Gardameer of het Meer van Annecy. Naast dat deze meren zorgen voor een schitterend vakantieplaatje zijn er vaak ook de eindeloze watersport mogelijkheden.

Activiteiten in een meer

Allereerst kun je natuurlijk heerlijk zwemmen in zo’n meer. Hoewel de temperatuur van het water afhankelijk is van de temperatuur in de lucht, is het water eigenlijk nooit te koud of te warm tijdens de zomer, maar precies geschikt voor een verfrissende duik. Doordat je op een meer niet echt kunt spreken van golfslag, zoals aan zee, tenzij er toevallig een boot langs komt, moet je wel rekening houden met mogelijke stromingen. Kindvriendelijk kamperen aan een meer is het allerleukst wanneer de camping diret aan het meer ligt. Zo heb je een eigen privéstrand, maar vaak ook nog enkele speeltoestellen in het water: een drijvende glijbaan of een vlot maken een vakantie aan een meer net een beetje leuker!

Watersporten

Naast zwemmen is er op een groot meer vaak ook de mogelijkheid voor allerlei andere watersporten. (Zeil)bootjes varen hier namelijk ook van de ene naar de andere kant van het meer. Zo heb je een leuke manier om een groot gebied te ontdekken en ben je vaak sneller aan de overkant dan wanneer je het meer rond moet rijden met de auto. Ook leuk, maar iets intensiever is: het water op met een kano of kayak! Langs een meer zitten vaak verschillende organisaties die deze verhuren, met bijbehorende zwemvesten. Zo heb je een pittige work-out en een lekker dagje op het water in één! Ook leuk is het al om alleen naar de aanwezigheid van de andere bootjes te kijken. Bezoek een van de omliggende dorpjes aan zo’n meer en struin door de authentieke haventjes en je komt verschillende bootjes tegen in alle soorten en maten.

Op een meer is het vaak ook goed windsurfen! Neem je eigen plank en zeil mee, of huur er eentje langs het water. Een spannende manier voor kinderen om zich over het water te bewegen, die je goed kunt leren met vallen en opstaan! Zeker de moeite waard om eens te proberen! Let wel op: door de weerkaatsing van de zon op het water, verbrand je sneller: wel even goed insmeren dus!

Populaire bestemmingen

La Guyonnière

Vendée, Loire, Atlantische Kust, Frankrijk

  • Nederlandse eigenaar
  • Dierenparken
  • Meer en strand

De gezellige kindercamping la Guyonnière staat in de top 17 beste campings. Een familiecamping bij uitstek, met internationale animatie.

Mas de Champel

Zuid-Frankrijk, Ardèche, Frankrijk

  • Watersportactiviteiten op de rivier
  • Multisportveld
  • Speeltuin met trampoline

In de warme zomer is het op Camping Mas de Champel extra gezellig in het grote zwembad en met het animatieteam. Kom jij het beleven?

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com