Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

5x handig om bij je te hebben als je gaat kamperen

Kamperen met het gezin staat garant voor echte family time! Even met elkaar genieten, meedoen met de leukste campingspelletjes en spetteren in het zwembad. Maar er komt ook wat voorbereiding kijken bij een kampeervakantie met de kinderen. Als je goed voorbereid op weg gaat, kan er gelukkig niet zoveel misgaan. En met dit handige campinggerei wordt de vakantie nóg leuker:

Sneldrogende handdoeken

Het zwembad in, meedoen met waterspelletjes, buikschuiven en aan het einde van de dag natuurlijk douchen… herken jij dit scenario? Dan is de kans groot dat je een hoop handdoeken nodig hebt voor de vakantie. Een handige oplossing is dan om sneldrogende handdoeken aan te schaffen. Die zijn gemaakt van microvezel en voelen in het begin misschien wat gek, maar zijn echt ideaal voor op de camping. Doordat ze snel drogen kun je ze vaker gebruiken en hangt het wasrek niet altijd zo vol. Extra pluspunt; ze zijn compact en licht!

handdoeken

Foto via Pixabay

Goed matras

Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust. Neem jij altijd een luchtmatras mee dat zo weinig mogelijk ruimte inneemt? Begrijpelijk, maar belangrijk is natuurlijk ook dat het lekker ligt. In veel winkels waar campingspullen worden verkocht, kun je de luchtmatrassen testen. Wel zo handig, want je wilt natuurlijk gewoon lekker slapen op vakantie. Luchtmatrassen worden steeds comfortabeler en toch ook compacter gemaakt. En de tijd van een luchtpomp is ook voorbij, want vaak zijn ze zelfopblaasbaar.

Spelletjes

Voldoende spelletjes is iets wat echt niet kan missen bij een kampeervakantie met het gezin. Ook dit hoeft niet veel ruimte in te nemen, want van veel spelletjes is er een reisvariant gemaakt. Neem dus voldoende hiervan mee, en daarbij ook een ouderwets kaartspel. Hier kun je namelijk tal van leuke spelletjes mee spelen. Een regenachtige dag is zo ook geen probleem meer, dat wordt gewoon gezellig spelletjes spelen in de tent!

spelletjes

Foto: Gadini via Pixabay

Campingtafel

Heb jij koken op de camping helemaal onder de knie en ken je voldoende eenpansgerechten om de vakantie goed door te komen? Ideaal, want er is niks gezelliger dan na een dag vol pret eten bij de tent. Als je met het hele gezin om de tafel gaat, is het wel zo handig als je een stevige campingtafel hebt. Zo wordt je heerlijk bereide maaltijd niet de lucht in gelanceerd als er iemand gaat zitten. Ook fijn is dat je dan lekker lang kunt tafelen met allerlei hapjes en drankjes, zoals het hoort op vakantie.

campingtafel

Foto via Campz

Maatregelen tegen muggen

Muggen zijn misschien wel de grootste irritatie op vakantie. Helemaal voorkomen dat je wordt gestoken is bijna onmogelijk, maar er zijn wel voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Met een goede muggenspray schrik je ze vaak al af, en in je tent of caravan kun je ook muggenkaarsen, muggenstekkers, muggenwierook etcetera gebruiken. Ook gaas voor de deur of ingang van de tent helpt om ze te weren, zodat je er ‘s nachts in ieder geval geen last van hebt.

Heb jij nog een goede tip voor handig kampeergerei? Laat het ons weten!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com