Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Aan een rivier

Van woeste stromen tot rustig kabbelend water

Op vakantie genieten van natuurlijk water is een echte aanrader. Hoewel een zwembad bij kinderen vaak favoriet is, is het misschien nog wel leuker om te kamperen aan een rivier! Door heel Europa bestaat deze mogelijkheid. Of je nu houdt van een Franse vakantie, of een reis naar Italië, er is altijd wel ergens stromend water te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan een vakantie aan de Ardèche of de Dordogne.

Ontspannen aan een rivier

Het leuke aan een vakantie aan een rivier is de rust die je door je heen voelt stromen. Terwijl je kijkt naar het voorbij stromende water. Maar ook op en in het water zelf is er genoeg vertier voor de kinderen. Lekker zwemmen of pootjebaden in de ondiepe, smalle stukken. Of vertoeven waar de stroming niet te sterk is, is bijvoorbeeld heel erg leuk. De rivieren in Europa hebben verschillende bodems. Dus waar je bij de ene rivier een zandstrand hebt, zul je bij een andere rivier je waterschoenen moeten meenemen vanwege de kiezelstenen op de bodem.

Kamperen aan een rivier biedt ook de mogelijkheid om te vissen: lekker ontspannen een hengeltje werpen en afwachten wat er ’s avonds op de barbecue ligt. In veel kleinere rivieren of vijvers kun je vissen zonder vergunning. Daar waar nodig is een vergunning vaak eenvoudig via de camping te verkrijgen..

Onderneem leuke activiteiten

Ook leuk tijdens de kampeervakantie aan de rivier is een kano- of kayaktocht: in een kano de rivier af varen langs verschillende mooie plekjes. Of juist zo snel mogelijk van kleine watervallen afroetsjen en het echte avontuur opzoeken. Op de plekken waar het landschap wat vlakker wordt kun je vaak gaan voor een “rustige” kanotocht. Hierdoor kun je echt van de omgeving kunt genieten. Terwijl in de bergen het water vaak iets ruiger is en een kanotocht een heus avontuur wordt. Wanneer de kinderen iets ouder zijn, is het ook leuk om nog een stapje verder te gaan en te kiezen voor activiteiten als raften of canyonning!

Populaire bestemmingen

Mas de Champel

Zuid-Frankrijk, Ardèche, Frankrijk

  • Watersportactiviteiten op de rivier
  • Multisportveld
  • Speeltuin met trampoline

In de warme zomer is het op Camping Mas de Champel extra gezellig in het grote zwembad en met het animatieteam. Kom jij het beleven?

Le Douzou

Dordogne, Frankrijk

  • Kinderbadje bij zwembad
  • Nachtzwemmen
  • Nederlandse animatie

Met het hele gezin genieten van een leuke avondshow? Het animatieteam op Camping Le Douzou organiseert de leukste thema-avonden.

Beauregard

Jura, Frankrijk

  • Lenny Club
  • Midden in de Jura
  • Ruime plaatsen

Camping Beauregard ligt op maar 500 meter afstand van de rivier de l'Ain. Genoeg waterplezier! Je kunt er zwemmen, vissen en kano varen.

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com