Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wateractiviteiten aan de Atlantische Oceaan

Dingen die je echt gedaan moet hebben aan de Atlantische kust

Als ik denk aan een vakantie aan zee, dan denk ik meteen aan welke wateractiviteiten aan de Atlantische Oceaan in kan doen. Ik ben gek op hele dagen bruin bakken op een bedje, maar raak op gegeven moment uitgekeken op het rustige leventje. En dan wil ik iets gaan doen…

Varen, varen en nog eens varen…

Ben je het nou zat om steeds dat zelfde stukje strand te zien? Of steeds die mevrouw met die rode bikini voor je te hebben liggen? Ga er dan eens op uit! Op die woeste oceaan kun je van alles beleven. Zo worden op veel plekken boottochten aangeboden.

Daarmee vaar je langs verschillende plaatsjes en bezienswaardigheden, ga jee een dagje naar Engeland, of kun je vissen, feesten of andere activiteiten. Geen zin om de hele dag met onbekenden op een boot te zitten? Huur zelf een boot en ga op verkenningstocht.

Naast het varen op bootjes, kun je natuurlijk ook wat meer spanning opzoeken. Zo zijn er op veel stranden jetski’s te huur, waarmee je over het water scheurt. Je kunt ook op een banaan, waterskiën of met een enorme band over het water scheuren.

Glijdend de vakantie door

Naast deze wateractiviteiten aan de Atlantische Oceaan, hebben veel kustplaatsen enorme waterparken, het ene nog mooier dan het andere. Ze hebben glijbanen in overvloed. Ben je snel uitgekeken op glijbanen? De parken hebben altijd ook uitgestrekte ligweides, en zwembaden waar je gewoon lekker in kunt dobberen.

Jong en oud kan zich vermaken bij deze waterparken. Nog geen zwemdiploma? Geeft niks! Er zijn genoeg glijbanen speciaal voor jonge kinderen. Dus: voor de hele dag plezier zet je een waterpark zeker op je to-do-lijstje!

Kanoën

Ja, kanoën. In Frankrijk heel bekend en populair. Op veel plekken langs de kust kun je een kano huren en zelf op avontuur gaan. Vaak wordt deze activiteit aangeboden in binnenzeeën en niet op de grote oceaan. Zo heb je bijvoorbeeld het bassin van Archadon waar je heerlijk kunt kanoën. Rustiger dan op het open water, en in een prachtige omgeving.

Persoonlijk vindt ik kanoën altijd nogal suf klinken. Want hé, met zijn tweeën of alleen in zo’n bootje zitten en een beetje peddelen: daar is toch niks aan? Toch ging ik het eens uitproberen, en het was superleuk. Met die peddel omgaan is nog vrij ingewikkeld, en zeker op zee blijft de kano lang niet altijd overeind…

Met een prachtig uitzicht, leuk gezelschap, een goede kano en mooi weer is kanoën een perfecte dagbesteding! En natuurlijk goed voor alle aangegeten kilootjes tijdens de bourgondische vakantie.

Lekker spetteren.

Naast alle leuke wateractiviteiten aan de Atlantische Oceaan, is er ook plek om lekker op je gemak van de kust te genieten. Volleyballen, zwemmen of pootje baden in de oceaan is heerlijk. De woeste zee neemt prachtige golven met zich mee.

Daarnaast maken de kleine strandjes plaats voor grote witte stranden wanneer de zee zich terugtrekt en tot rust komt. Je kunt hier kilometers ver kijken over de enorme oceaan! Na het eten maak je nog even een mooie strandwandeling tijdens zonsondergang. Voel je gelukkig, en oop dat je nooit meer naar huis hoeft!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

Kids-Campings.com